Komposit bordplader er på det seneste ved at blive en ideel løsning som både køkken- og badeværelsesbordplader. Hos Ikast Stenhuggeri byder jeg på et bredt udvalg af bordplader, der alle er unikt lavet med fokus på høj kvalitets håndværk. Jeg laver komposit bordplader i Ikast, men også til dig der skulle være interesseret i min stenhugning i Herning og Silkeborg. 


Fordelene ved komposit bordplader

Kompositmaterialer laves ved kombination af flere forskellige materialer, typisk ved blanding af naturlige mineraler såsom kvarts, harpikslim og akryl. Komposit er især ideelt til bordplader på grundt af dets holdbarhed og hvor alsidigt det er, hvilket er hvorfor det er populært til køkkenet og badeværelset. 

Nogle af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved komposit er hvor stærke og modstandsdygtige de er overfor skader, om end det er ridser, pletter eller udsættelse for varme. Det er derfor et perfekt match for brug i køkkenet, hvor bordpladen kan monteres omkring komfuret eller ovnen. Du kan derfor nemt kokkerere i køkkenet uden at bekymrer dig om varmeskader eller slid på dit bord.

Du vil med komposit bordplader også få muligheden for fleksibilitet i designvalg. Du kan vælge imellem forskellige farver, mønstrer og teksturer, og behøver derfor ikke begrænse dig når det kommer til design valg der passer til din smag og stil, og resten af dit hjem. 

Kontakt os her

Komposit sammenlignet med andre bordplader

Overvejer du at udskifte din nuværende bordplade, kan det være det værd at overveje de forskellige muligheder der er tilgængelige. Der er trods alt et hav af muligheder når det kommer til bordplader, men her er nogle fordele ved en komposit bordplade, der skiller sig ud fra andre alternativer:

 • Holdbarhed:
  Som nævnt er komposit et utroligt modstandsdygtigt materiale, hvilket gør dem holdbare. En bordplade af træ til brug i køkkenet for eksempel, kan se utrolig pæn ud, men i praksis er de mere tilbøjelig til ridser, skader, eller at pletter og substanser siver ind i træet.
   
 • Nem at vedligeholde:
  Bordplader lavet af komposit er utrolig nemme at vedligeholde, da de ikke kræver den store behandling efter installation. Kommer der snavs, skidt eller pletter på, kan de i langt de fleste tilfælde rengøres med en våd klud eller almindelige rengøringsmidler. 
   
 • Unikt design:
  Du kan få et bredt udvalg af designmuligheder, der kan tilpasse dit rum eller din stil. Om du er til et simpelt finish eller mere komplicerede farver og mønstre, kan det blive muligt med en komposit bordplade.

Skræddersyede komposit bordplader fra Ikast Stenhugning  

Hver bolig er ikke ens, og det samme gælder for personer, derfor vil bordpladen jeg laver altid være skræddersyet til dig. Da de er håndlavet, vil de derfor også være unikke hver eneste gang, jeg laver en plade. 
Udover komposit bordplader tilbyder jeg også granit bordplader, og vil uanset hvilke designønsker du skulle have, prøve at efterkomme dem. Du er velkommen til at kontakte mig på 97151388, eller skrive til mig på mail@ikaststenhuggeri.dk, så vi kan tage en snak om dine ønsker, eller for et uforpligtende tilbud. 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

En bordplade af komposit tåler, og tager rigtig godt imod varme, men er ikke helt igennem varmefast. Vi anbefaler derfor at være påpasselig med meget varme gryder og pander, der stilles direkte på bordpladen i for lang tid. Vi anbefaler også for at være på den sikre side, at anvende bordskånere og varmebeskyttende elementer, for at bevare din bordplade bedst muligt.
En bordplade lavet på komposit vil du opleve, stort set ikke kræver de store vedligeholdelser. Det er robust og modstandsdygtig overfor det meste, derfor har komposit også en lang levetid. En bordplade af komposit vil i de fleste tilfælde have en levetid på ca. 20-25 år, hvilket er en langt højere levetid sammenlignet med almindeligt træ.
Som udgangspunkt, kræver en bordplade lavet af komposit ikke den store vedligeholdelse, hvilket er med til at gøre bordpladen fordelagtig. Som udgangspunkt kan du gøre bordpladen pæn og ren ved daglig rengøring med en fugtig klud. Ønsker du fjernelse af kalkpletter, anbefaler vi at rengøre bordet med en opblanding af eddike, fortyndet 1:1 med lunkent vand.